Reiseblogg fra Travellerspoint

desember 2005

Forventninger til Australia-tur med Work & Travel og x-plore

Sålenge jeg kan huske, har jeg drømt om å reise verden rundt. Da slutten av studiene på NMH i Oslo nærmet seg slutten, fant jeg ut at nå var tiden kommet for å undersøke hva som befant seg utenfor Europas grenser. Mange land ble vurdert, og forskjellige reisemåter diskutert. Vi hadde lyst til å være borte en stund, men hvordan få pengene til å strekke til?
Høsten 2002 leste jeg og min reisepartner tilfeldigvis om Work & Travel på nettet, og fant ut at Australia - ja DET var virkelig stedet! Vi reiste på et informasjonsmøte på kontoret i Oslo, og hadde vel bestemt oss før vi gikk derfra. Vi meldte oss på tidlig, og hadde 7 lange måneder på oss til å ordne alt det praktiske før reisen, fullføre studier, selge bil, leie ut leilighet osv.
Mange lurte på hva det var vi var i ferd med å begi oss ut på, men forsto etterhvert at dette virkelig var noe vi hadde lyst til, og at Australia hadde utrolig mye å by på!
24. august 2003 reiste vi avsted med mange sommerfugler i magen. Etter å ha vært på reisefot i et døgn dumpet vi ned på marken i Sydney. Jeg har i ettertid reist mye omkring i verden, men jeg kan underskrive på at Sydney er det varkreste stedet jeg noen gang har besøkt.

Les mer om vårt program i Australia HER.

Skrevet av kinehau 06:21 Arkivert i Australia Kommentarer (0)

Kwantu Wildlife Reserve

06.06. - 07.06.05

Etter å ha forlatt Cape Town, besøkte jeg Kwantu Wildlife Reserve, der SASTS har et villdyrsprosjekt. Deltakere på dette prosjektet deltar på introduksjonsuken i Cape Town før de reiser til reservatet som ligger i nærheten av Port Elizabeth.

Reservatet har alle "Big 5", som vil si løve, neshorn, elefant, flodhest og bøffel. Det er gode muligheter for safarier i området, som forøvrig er veldig vakkert! Jeg var på en safari, og så blant annet løver, elefanter, sebraer, giraffer og mange forskjellige antiloper. Veldig avslappet atmosfære, og hyggelige mennesker.
Deltakere her må ha endel erfaring fra dyrehold, dyrehager e.l. for å bli akseptert.

Skrevet av kinehau 02:01 Arkivert i Sør-Afrika Tagged backpacking Kommentarer (0)

Besøk på prosjekter i Cape Town-regionen

31.05.05

IM000400.JPG

Jeg var med Marina i SASTS for å besøke endel av frivillighetsprosjektene i Sør-Afrika. Vi kjørte rundt og så på både endel av skoleprosjektene, et miljøvernprosjekt og et helseprosjekt.

Noen av prosjektene som vi besøkte var:

Lieftespoort School; Liten barneskole med en gjeng morsomme barn og en hyggelig "frøken". Her blir en tatt godt imot! Et menneske fra et annet land er veldig eksotisk, og alle barna ville være med på bildene!

Place of Hope; Dette er et slags krisesenter for kvinner med voldelige menn. Her får de bo sammen med barna sine til de har kommet til hektene. I tillegg læres de opp i forskjellige kvalifikasjoner, slik at de lettere kan forsørge seg selv når de kommer hjem igjen.

Leliebloem House; Dette er et senter for barn som er tatt vekk fra familiene sine av forskjellige årsaker. De både bor og går på skole på senteret, og læres opp i sport, engelsk etc.

Rondelvei Nature Reserve; Her har frivillige sjansen til å jobbe som guider, så dette prosjektet passer godt for de som har lyst til å prøve seg litt innenfor turistnærngen. I tillegg til flodhester har stedet slanger, fugler og mus.

Live to Love Centre; Dette er et kombinert sports- og HIV/AIDS opplkysningssenter. Barna blir opplyst om farene for å bli smittet, samtidig som de kan ta del i sportsaktiviteter. Det at det er sportsaktiviteter på senteret gjør det mindre tabu å bli sett når en går inn der.

Skrevet av kinehau 01:47 Arkivert i Sør-Afrika Kommentarer (0)

Marine Project - Wildlife Volunteer South Africa

27. - 29.05.2005

IM000331.JPG

Jeg tilbrakte helgen på Sør-Afrikas vestkyst, nærmere bestemt på prosjektet Marine Conservation. Dette er et litt annerledes prosjekt enn de andre x-plore tilbyr med løver, elefanter osv, rett og slett fordi det her er en helt annen type dyr. Stedet ligger inni et naturreservat, og er hjemmet til blant annet seler, hvaler, skorpioner og andre dyr som trives ved eller i havet. Dette er stedet for de som liker å dykke eller å oppholde seg ved sjøen.

Innehaveren av prosjektet heter Hannes og har vanvittige kunnskaper om alt som har med havet å gjøre. Leiren ligger bare noen meter fra havet, og jeg sov i en liten hytte (såkalt "A-frame") der bølgene dysset meg i søvn om kvelden. Det er ingen elektrisitet her, så det gjelder å ha en lommelykt med seg! Alle menneskene som er på prosjektet er gjestfrie og vennlige, og i helgene kommer det venner av dem og andre turister på besøk til leiren.

Straks en ankommer leiren merker en av skuldrene senkes - her er det ikke noe stress! Det er også mulig å padle kajak, gå turer, se på solnedgangen eller bare ta det med ro om kvelden.

Skrevet av kinehau 06:58 Arkivert i Sør-Afrika Tagged backpacking Kommentarer (0)

Robben Island

27.05.2005

Robben Island er øya der mange sørafrikanske straffedømte, og da spesielt de som hadde blitt dømt for politisk relaterte ting, satt fengslet. Blant dem var Nelson Mandela, Sør-Afrikas første svarte folkevalgte president, og faren til Thabo Mbeki, som er president i landet idag.

Turen tok oss med båt ut til øya, rundt på øya med buss og inn i fengselet der Nelson Mandela satt. Det var en både spennende og intens opplevelse. Alle som virkelig vil lære om Sør-Afrikas historie bør ta en tur til denne øya. Per idag er det ingen fanger der lenger. Derimot kommer mange turister dit hver dag for å lære om de mørkere årene av Sør-Afrikas historie.

Anbefales!!

Skrevet av kinehau 06:53 Arkivert i Sør-Afrika Tagged backpacking Kommentarer (0)

(Innlegg 1 - 5 av 8) Side [1] 2 » Neste