Reiseblogg fra Travellerspoint

Tur til Cape Point

26.05.2005

IM000246.JPG

Dagen etter at jeg kom til Sør-Afrika, var jeg med gruppen på en dagstur til Cape Point og Kapp det gode håp, som er det mest sørøstlige punktet i Afrika. Neste stopp Antarktis! Merkelig å tenke på at en er så langt sør, vi nordmenn er jo vant til at det er Nordpolen som er nær.

Bussjåfør og guide John hentet oss utenfor Ashanti tidlig på formiddagen og kjørte innom flere små landsbyer på veien til Cape Point. John er virkelig en morsom type, han får alle til å smile og føle seg velkomne. Turen gikk med en liten minibuss, som er et karakteristisk kjøretøy i Sør-Afrika. Her er det plass til alle som får trykket seg inn i kjøretøyet! I den bussen John eide, var det imidlertid satt av et sete til hver person på turen.

Cape Point var virkelig en opplevelse! Ikke bare fordi det ligger flott til, men også fordi det er hjemmet til en gjeng med bavianer. Se opp oh hold på veskene! Disse dyrene kjenner lukten av mat lang vei, og vet at turister gjerne har mat i sekkene sine. Vi ble på det sterkeste anbefalt å ikke ta med oss vesker og sekker opp til utsiktspunktet, noe som i ettertid viste seg at hadde vært lurt! John fikk seg en god latter...

På veien tilbake til Cape Town kjørte vi over Chapman's Peak, som er en spektakulær veistrekning som nærmest er hogget inn i fjellveggen. Vi fikk også duppet tærne i vannet, og fant ut at her kunne vi gjerne bosatt oss.

Skrevet av kinehau 06:37 Arkivert i Sør-Afrika Tagged backpacking

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn