Reiseblogg fra Travellerspoint

Amazing Thailand!

- Nyhet! Gitte besøker x-plore sine frivillighetsprosjekter i Thailand!

sunny 30 °C

Etter min fantastiske jobbreise til Kambodsja gledet jeg meg enormt til å fortsette eventyret i nabolandet, Thailand.
Jeg har vært i Thailand før, men da besøkte jeg Bangkok og den sørlige delen av landet. Reiseruten på denne turen var derimot helt ulik, dessuten hadde jeg en totalt annerledes agenda!
Nå skulle ferden gå til nye frivillighetsprosjekter i Thailand som x-plore tilbyr i disse dager! Prosjektene våre er henholdsvis i Singburi og Chiang Rai. Singburi ligger ca 2.5 timer nord for Bangkok, og for å komme til Chiang Rai må en reise i hele 12 timer med buss. I Singburi besøkte jeg forskjellige sosiale prosjekter, deriblant barnehjem og skoler der frivillige har mulighet til å jobbe som engelsklærer. Markus fra vårt svenske kontor reiste til Chiang Rai for å oppleve Akhafolket helt i nord. Vi har hatt en herlig tur, og jeg gleder meg til å sende frivillige til prosjektene våre!:)
8DSC03113.jpg
DSC03103.jpg
DSC03093.jpg
teaching.jpg
DSC03074.jpg
hilltribe_13.jpg

Thailand har virkelig masse å by på. Jeg fikk selvsagt erfare fler kontraster på denne turen sammenlignet med min første tur til Thailand. Jeg får begynne å fortelle fra dag en!

Where you go? Where you go? Where you go? Kan du høre de? Har du landet i Bangkok enda? Lukk øynene og forestill deg at en stor gjeng taxisjåfører venter spent på å ta deg imot i de svært så fargerike taxiene sine. Where you go? Where you go? Gule, rosa, lilla, blå, orange, grønne taxier. De vil bringe deg dit du vil, når som helst, hvor som helst, for nesten ingenting som helst! På en bisard, rar og komisk måte syns jeg taxisjåførene skildrer hvorfor 14 millioner mennesker reiser på ferie til Thailand hvert år! Taxisjåførene står der med store smil om munnen og represtenterer dermed thaifolkets genuine vennlighet. Thailand er i likhet med Kambodsja smilets land! Fargene representerer alt landet har å by på av mangfold i form av kultur, mat, natur, kaos (!) og impulser samt de vakre orkideene som gror vilt rundt i landet! Okei, kanskje det blir litt crazy å trekke denne sammenligningen. Men, det passer bra- for Bangkok og Thailand er rimelig crazy!:)

DSC03128.jpgDSC03224.jpg
DSC03473.jpg
DSC03045.jpg
DSC03209.jpg

Bangkok. FOR en by. Jeg finner ikke ord som strekker til for å beskrive dette stedet. Første dagen tok samarbeidspartneren vår meg med ut på en fem timers sykkeltur. En perfekt måte å se byen på. Grunnen til det er at det simpelten er umulig å se denne byen fra en buss eller bil. I Bangkok snakker man ikke om de timene hvor det er rush trafikk, men heller om de timene da det ikke er det. Og dette er tilfellet kun rundt midnatt! Så, sykkelen var et supert transportmiddel for sightseeing. Vi ble tatt med inn i de mørkeste (skumleste!) smug til grønne suburbs der vi kun hørte idyllisk fuglesang fra åkrer fulle av morning glory planter. For de som ikke kjenner til denne planten så er den veldig populær å bruke i vegetariske retter. Utrolig god! Det var nesten ikke til å tro at vi befant oss i samme by.
Jeg fikk også være med på båttur der vi fikk oppleve hvordan menneskene bor langs elven i Bangkok samt se litt av hva Thailand har å by på av wildlife! Som dere kan se er Bangkok også en by som er preget av fattigdom, og mange har nesten ingenting. Elvene er FULL av Catfish, men ikke tro at fisken kan spises. Fisken er hellig, og dersom du livnærer deg av denne betyr det ulykke! Du ønskes derimot hell og lykke dersom du mater fisken, så jeg valgte å gå for sistnevnte!

DSC03006.jpg
DSC03022.jpg
DSC03025.jpg
DSC03028.jpg
DSC02981.jpg
DSC02991.jpg
DSC02996.jpg

Samme ettermiddag satte jeg meg på bussen- retning Singburi. Det er som sagt i denne byen de fleste prosjektene våre ligger. Programmet vårt til Thailand er helt nytt, og jeg gledet med vilt! I Singburi har du som frivillig mulighet til å jobbe på barnehjem eller på skole. I likhet med noen prosjekter i Kambodsja fungerer enkelte skoler også som barnehjem. Det er et stort problem at barn og unge ikke går på skole. Barna kommer fra svært vanskelige forhold der skolegang ikke er aktuelt fordi de må være hjemme å hjelpe til for å holde husholdningen i gang. Som et resultat har ikke disse barna mulighet for å tilegne seg ny kunnskap på skolebenken, og dermed blir framtiden deres svært snever. I verstefall har barn blitt forlatt av fattige foreldre som ikke har mulighet til å ta seg av barna sine.

Det var mange frivillige som var på plass da jeg besøkte Singburi, både nye og noen litt mer drevne. Jeg kom rask i prat med disse, blant annet en 18 år gammel jente fra Storbritannia og et eldre par i fra Sverige. Jeg syns det er flott at flere generasjoner møtes på denne måten. Uten tvil vil aldersforskjellen bidra til at opplevelsene vil være noe annerledes, og dette byr på mye lærdom! Jeg fikk mulighetene til å besøke flere skoler og barnehjem da jeg var i Singburi. Jeg merket fort at arbeidsoppgavene til de frivillige også er utenfor klasserommet. Det er like viktig med lek og morro som å lære i klasserommet. Dessuten bidrar de frivillige med vedlikehold av skolene og barnehjemmene.
Slikt arbeid er utrolig nyttig da det hjelper barna til å ha en hyggelig og barnevennlig tilværelse rundt seg. Et godt eksempel på dette er da en gjeng med frivillige bestemte seg for å male toalettene til jentene. Før var det kun kjedelige grå vegger her med betonggulv. Fliser og farger utgjorde en kjempe stor forskjell. Budskapet er at all hjelp er gull verdt.

DSC03104.jpg
DSC03101.jpg
DSC03100.jpgDSC03098.jpg
DSC03108.jpg
DSC03092.jpg

Den første uken som frivillig i Singburi vil bestå av en introduksjonsuke. Denne orienteringsuken er viktig slik at du har mulighet til å bli bedre kjent i og rundt Singburi. Ikke minst være sammen med andre frivillige som er i samme situasjon som deg selv. Det er enormt mye spennende å oppleve. Singburi er en liten koselig by omringet av rismarker så langt øyet kan se. De frivillige bor på et senter som minner mye om et gjestehus der man deler rom med andre frivillige. Alle måltider er inkludert.

eco_centre_3.jpg
Singburi er blant annet svært kjent for nydelige templer og Buddah statuer, og i løpet av denne uken besøker dere disse.
DSC03121.jpg
DSC03122.jpg
DSC03131.jpg
DSC03126.jpg
DSC03149.jpg

Den første kvelden blir de frivillige tatt imot med en velkomstdans fremførst av barna som går på noen av de skolene dere vil komme til å jobbe ved. De var så flinke, og stolte som haner hele gjengen! Vi måtte bli med på et par danser for å vende oss til thailandske rytmer!
DSC03058.jpg
DSC03071.jpg
DSC03077.jpg

I løpet av introduksjonsuken ble jeg også tatt med til en by som heter Lop Buri, apenes by! DETTE var komisk! Jeg fikk beskjed om å la vesken være hjemme fordi apene er smarte lommetyver! Et realt sjokk ventet da vi kjørte inn i byen. Aper OVERALT! De er hellige, og det er strengt forbudt å jage de noe sted. De er jo innmarri søte, man får lyst til å kose med de! Likevel, de er ville dyr så man skal være litt forsiktig rundt de. Er man fra Thailand og vandt til apene kan man ta seg friheten til å være kose mer enn andre!
DSC03170.jpg
DSC03187.jpg
DSC03190.jpg
DSC03191.jpg
DSC03189.jpg

Den siste uken min i Thailand var jeg så heldig at jeg fikk sjekke ut Koh Samet også. Det er en liten øy der de frivillige kan velge å ha et lite opphold på slutten av sin tid som frivillig. Her jobber man altså ikke. Her skal man kun slappe av! OG det er definitivt en øy det IKKE er vanskelig å gjøre akkurat det. Det er en liten øy cirka 3 timer øst for Bangkok. Derfor er det relativt lett å komme seg hit. Nydelige hvite strender behandlet meg svært så godt.
DSC03481.jpg
DSC03489.jpg
DSC03476.jpg
DSC03266.jpg
DSC03456.jpg

Jeg har virkelig fått boltre meg med opplevelser på denne turen. Det har vært veldig innholdsrikt å få besøke forskjellige prosjekter, og dermed kjenne en bekreftelse på at de frivillige trives og er fornøyd. Jeg har sett store øgler på størrelse med krokodiller, vandret inn i jungelen på leting etter elefanter, blitt omringet av aper i apenes by Lop Buri og blitt matet av munker! Ok, så turte jeg aldri å ri på elefant, men Markus tok seg av den biten! Han så noe blek ut de første minuttene, men han var mye mye tøffere enn meg gitt! Men, jeg skal manne meg opp til elefanttur neste gang jeg reiser nedover!
0DSC03313.jpgDSC03163.jpg
DSC03247.jpgDSC03417.jpg

Ta steget ut du også, og meld deg på vårt helt nye program til Thailand!

Skrevet av SirenL. 07:16 Arkivert i Thailand Tagged thailand frivillig arbeid frivillighetsarbeid goxplore x-plore

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Så fint reisebrev Gitte :) Jeg var på Koh Samet for noen år siden, helt sykt nydelig!

fra Jenny

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn