Reiseblogg fra Travellerspoint

Ankomst i Cape Town - introduksjonsuken begynner!

25.05.2005

IM000219.JPG

Etter 15 timers reisetid kom jeg frem til Cape Town. Været var flott, og jeg kunne se Table Mountain allerede fra flyplassen. Etter litt venting gikk turen til Ashanti Lodge, der deltakerne på Volunteer South Africa og Work & Travel South Africa bor den første uken (se bilde). Jeg var veldig spent på hvordan hostellet så ut, men her ble forventingene absolutt innfridd! Stedet likner et gammelt herskapshus, men fargerikt, sikkert og med svaiende palmer på utsiden. De har også et svømmebasseng i bakgården, noe jeg sikkert hadde benyttet meg av dersom det hadde vært varmere i været når jeg var på besøk.

Guidet tur i sentrum
Klokken elleve skulle gruppen samles, inkludert meg og to av x-plores deltakere. Gruppen besto av unge mennesker fra USA, Canada, Norge, Nederland, Tyskland og Sveits, og ble snart en sammensveiset gjeng.
Dagen gikk med til guidet tur i byen ledet av Clyde, en av de ansatte hos SASTS. SASTS står for South African Students' Travel Service, og de driver blant annet å hjelpe unge mennesker i forskjelllige land med å jobbe som frivillige i Sør-Afrika. x-plore har samarbeidet med SASTS siden januar 2005, og de tar imot ca 250 frivillige i året.
Den guidede turen var veldig bra, og ga alle et viss peiling på hvor de forskjellige tingene i byen befant seg. Blant annet ble vi vist postkontor og busstasjon, noe som var veldig nyttig i ettertid. I tillegg så vi parker og parlamentsbygningen.

Orienteringsmøte med Marina og Nadia
Etter den guidede turen gikk turen til SASTS sine kontorer, og alle deltakerne fikk møte Marina og Nadia. Marina og Nadia er de to som jobber med å hjelpe alle de som kommer til Sør-Afrika for å jobbe, og er kjempehyggelige. De gjør virkelig alt for at de som kommer til landet deres skal trives!
Orienteringsmøtet var veldig informativt. Alt som en lurer på i forbindelse med kulturforskjeller, detaljer om vertsfamilien, jobbmuligheter osv blir snakket om her!

Skrevet av kinehau 06:20 Arkivert i Sør-Afrika Tagged backpacking

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn